This Page

has been moved to new address

Bocok untuk Anak

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Bocok untuk Anak

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

17 June, 2011

Bocok untuk Anak

Korang tau ape itu bocok? Bocok laa bukan kocok.. kocok tu nama kuih. kocok pun tak tau?
kocok tu kuih cakoi bagi orang sungai besar panggil. Tapi bukan kodok tau. tu dah lain dah. hahaha

Bocok..  ini laaa bocok!!



Bocok tu kelambu laa. Memang dari kecik mummy dan daddy pakaikan kelambu untuk ilham. yea laaa, untuk mengelakkan nyamuk dan serangga-serangga malam.

Bocok kecil ni tak laa mahal sangat, sebab tu sekarang ilham punya bocok ada tiga. Satu kat umah, Putrajaya, satu kat umah mak ayah aku kat Kajang, dan satu lagi kat umah mertua di Sungai Besar. Sejak ilham start meniarap, kami dah tak tidur kat katil. alahai, takut dia bergolek-golek time mummy daddy tidor. So, lepas ni macam nak beli tilam tebal sikit, tidor kat ruang tamu depan tv aje. (leh daddy online sokmo.. heheh)

Orait, kalau kelambu besor macam ni ok tak? macam tidur dalam khemah lak aku tengok. Harga kat pasaran dalam RM60-70. Ader sesiapa nak sponsor ke? Bocok oh Bocok.. nak Bocok Besor.. nak Bocok Besor.. nak cari kayu.. nak cari kayu...

Labels: , ,

9 Comments:

Blogger Rozuan Ismail said...

baek beli yg besar senang untuk mak ayah pakai kelambu sekali.takut kena gigit nyamuk jugak.huhu

Friday, June 17, 2011 7:40:00 PM  
Blogger caliph shuriken said...

first time dgr org panggey ni bocok, hikk...

latest en3: Super GT kembali lagi

Friday, June 17, 2011 11:23:00 PM  
Anonymous JMR said...

1st time aku dgr perkataan bocok nih..heheheh

Friday, June 17, 2011 11:58:00 PM  
Blogger hanani said...

baru dengar perkataan bocok ni.. :) kelambu rupanya..

Jom baca ni :Mee sup best di Bandar @enstek..

Jom baca ni :Apa Rasa Ayam Penyet AP ni?

Saturday, June 18, 2011 1:17:00 AM  
Blogger KiD said...

wan: ok gak tu kan..? semua selamat..

Saturday, June 18, 2011 2:07:00 AM  
Blogger KiD said...

caliph: aku pun tak tau nape namanya bocok.. heheee

Saturday, June 18, 2011 2:07:00 AM  
Blogger KiD said...

JMR: lepas ni second time laaa pulak.. hehehe

Saturday, June 18, 2011 2:08:00 AM  
Blogger KiD said...

hanani: yeaaa.. kelabu untuk anda.. :)

Saturday, June 18, 2011 2:08:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

syam :Kalau pakai kelambu tu macam okey tapi selesa ke nak tido....masing2x sume tido lasak kan....

Saturday, June 18, 2011 11:35:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home