This Page

has been moved to new address

Cara Hack yang Mudah | Tips Jika Anda Malas Kerja!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Cara Hack yang Mudah | Tips Jika Anda Malas Kerja!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

17 June, 2011

Cara Hack yang Mudah | Tips Jika Anda Malas Kerja!

Amaran: Entry post ini hanya untuk menambah pengetahuan. Tiada kaitan dengan yang lain.

Kecoh satu negara pasal Operation Malaysia : Anonymous. Agak gentleman golongan mereka ini kerana telah beri warning dulu sebelum menyerang. Sepatutnya pihak kerajaan lebih pantas untuk mengelakkan dari lebih banyak laman web digodam. Dan aku percaya juga pihak kerajaan juga ada barisan hackers dan crackers sendiri. Apa pun tak boley daaa..

Dah, aku taknak citer sangat pasal Deface dari Anonymous atau Dragon Force tu. Biarkan Red Hats dengan kerja mereka. Aku pun tak leh lawan lagi pun. hehehe. Tapi nak share sikit pasal cara hack. Mula-mula, korang kena buka command prompt. Tau tak kat mana nak bukak?



Bagi mac user, kena cari Mac HD , utilities, application , terminal. (tapi aku tak pasti boleh guna pakai Mac tau tak? hehe)

Untuk window user.
Klik Start > Run > taip cmd > OK
atau
Klik Start > All programs > Accecories > Command Prompt
kalau tak boleh jugak,
Tekan button <Flag> (dekat keyboard tu, button di antara Ctrl dan Alt) dan serentak dengan button "R"

Kalau tak boleh jugak kena buat cara ini. Kekadang ada admin yang telah block command prompt di pejabat anda. Jadi untuk unblock command prompt ini, kena gunakan notepad.

Bukak notepad (Klik start > all programs > accecories > notepad)

Taip
command.com

Lepas tu,
save as     .bat    file kat desktop
-bukak dari desktop
-taip net<jarak>user lepas tu tekan enter (kat sini anda ada nama admin)
-taip net<jarak>user <nama admin>



-taip net<jarak>user <nama admin> <shift + 8>


Tuuu dia!! Admin di tangan anda.. dan anda boleh unblock website yang di block di tempat kerja / sekolah anda. ngeh3. Caranya..? kena cari laa sikit.. korang pakai ni je dulu
http://www.bypassthat.com/
http://hidemyass.com/

Orait, apa yang boleh buat dengan command prompt ni? haaa.. orang tukar laa time kat situ. taip time aje pastu ejas. Ni untuk kerja yang gunakan fully IT utilize laa macam aku punch card pun takde. Login kat system PC, tu laa punch card.. hahahaha

Then, lepas tu ada satu cara yang agak bahaya kepada yang tak berapa tahu connection internet tapi malas nak buat keje pakai online sebab bos suruh. heheheh. Disarankan baca untuk >>Setelkan masalah streamyx dan setting DNS<< sebelun buat ni.

Caranya, anda ke command prompt. Lepas tu taip ipconfig/release
Lepas tu, PC anda akan disconnect dari internet. Memang tak boleh connect selagi tak repair atau setting dns balik bagi sesetengah pc. DNS setting untuk streamyx ada dalam link atas tu. Setelkan aje. Ngeh ngeh ngeh..

Pandai yea korang nak ngulor tak nak buat keje online sebab bos suruh! hahahhaa.. lepas line clear, korang setting laa balik PC korang tu. Jangan bikin panas kat PC orang lain sudah. hahahaaha..

KLIK LIKE JIKA KORANG SUKA! :)

Labels: , ,

19 Comments:

Blogger Ronaldmohoni said...

Nice tips... tapi tak pernah terfikir untuk mencuba... :)

Friday, June 17, 2011 12:08:00 AM  
Blogger Pisyek said...

ijinkan hamba yang noob ini tumpang bertanya, ni tutorial apa eh?

start2 dah buka cmd pastu blablabla. sori weh, gua tak cepat tangkap. :P

Entri terkini: Comodo Dragon lebih privasi!

Friday, June 17, 2011 3:16:00 AM  
Blogger ~KLaRraPaRiS~ said...

wooow, complicated ^.^"

Friday, June 17, 2011 7:24:00 AM  
Blogger chris™ said...

Tips yang baik buat yng kurang rajin. tp pas pc tu dh baik,awas lh korang,bertimbun pulak keje..hehe

Terbaru di blog Aku "7 Langkah SEO (part 2)"

Friday, June 17, 2011 7:32:00 AM  
Blogger Sharinginfoz said...

alamak pening dibuatnya, kalau baca slow2 ok kot

Friday, June 17, 2011 8:24:00 AM  
Blogger hanani said...

saya tak pandai la guna benda2 ni.. hehehe :) dah lama tinggal n lupa la plak.. :)

Jom baca ni :Apa Rasa Ayam Penyet AP ni?

Friday, June 17, 2011 9:38:00 AM  
Blogger Myvitrd said...

bro kalau dalam akaun guest boleh jalan tak?

Apa pon tq bro..hehehe

Friday, June 17, 2011 10:45:00 AM  
Blogger Hazman said...

Hehehehe....HIDEMYASS tu memang bagus laa... p/s: cuba setting balik kat dashboard blog nie supaya pengguna blog dot com boleh komen yea....

Friday, June 17, 2011 11:00:00 AM  
Blogger fairus said...

ADA TAK ORANG BERCITA2 NAK JADI HACKER?

Friday, June 17, 2011 12:51:00 PM  
Blogger KiD said...

nal: hehehe.. buat mereka yang nak cuba aje..

Friday, June 17, 2011 8:25:00 PM  
Blogger KiD said...

pisyek: kena fahamkan betul2

Friday, June 17, 2011 8:25:00 PM  
Blogger KiD said...

klara: make it not complicated.. hehehe

Friday, June 17, 2011 8:28:00 PM  
Blogger KiD said...

chris: yup.. setiap kebaikan ada keburukannya.. dan sebaliknya.. hehee

Friday, June 17, 2011 8:28:00 PM  
Blogger KiD said...

sharinginfoz: kalau ikut satu2.. mesti ok punya... :)

Friday, June 17, 2011 8:28:00 PM  
Blogger KiD said...

hanani: saya pun dah lama tak buat benda ni.. ekekeke

Friday, June 17, 2011 8:29:00 PM  
Blogger KiD said...

myvitrd: yupp.. memang dari akaun guest laa kita nak cari akaun admin.. ngeh3

Friday, June 17, 2011 8:29:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: boleh aje semua komen.. anonymous pun leh komen.. hehhe

Friday, June 17, 2011 8:30:00 PM  
Blogger KiD said...

fairus: ada... mereka di luar sana.. :)

Friday, June 17, 2011 8:30:00 PM  
Anonymous sentap said...

hebat betol korang ni.. tak sampai ati nak hack pape... kat opis guna ape saje yg dikasi

Friday, June 17, 2011 10:50:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home