This Page

has been moved to new address

Compliment untuk KiD | Crack Reveal WEP Key

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Compliment untuk KiD | Crack Reveal WEP Key

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

15 March, 2011

Compliment untuk KiD | Crack Reveal WEP Key

Kerja Kid hari hari tanpa kira hujung minggu atau hari biasa. Kerja shift memang dianggap agak meletihkan. Tetapi kadangkala merehatkan. Minggu ni, minggu cuti sekolah. Ramai anak-anak yang balik ke rumah dan sekaligus menggunakan internet (streamyx). Memang HIGH giler call time cuti sekolah. Non stop punya call kalau call waktu pagi. Nasib laaa Kid keje shift petang minggu ni.

Gambar Hiasan dari Google
Okay, salah satu kriteria kerja Kid untuk mencapai Key Performance Index (KPI) adalah mendapat 1 compliment (pujian) dari customer tentang masalah yang dihadapi. Paling busuk dalam sebulan tu, sekali je laaa nak dengar orang puji kita. hehhhee.. Minggu lepas, Mr Pang dari KL telah bertanyakan aku tentang WEP Key untuk wireless connection beliau. dia nak gunakan iPhone untuk connect internet tapi tak dapat kerana perlu security key.
Note simple yang dibuat sebelum buat report
Mr Phang menggunakan modem jenis Innocom W3100 dan cara untuk reveal WEP key balik adalah dengan reconfigure modem tu untuk pengguna streamyx. Caranya mudah saja.

Pergi ke address http://192.168.1.1 dan login modem configuration. username : "tmuser" , password : "tmuser". Isikan username dan password streamyx anda, pilih "LLC" dan WEP key baru anda sedia direveal atau diubah. 13 character dikehendaki.. huruf, angka atau gabungan huruf dan angka.

Tapi WEP key ni dah lama orang boleh crack / hack menggunakan kaedah tertentu. hehehee.. Orang pakai WPA2-PSK lak sekarang. Kat US, memang orang tak pakai WEP key laaa sebab dah belambak software yang boleh crack WiFi tu.

Orait, berbalik kepada Mr Pang, setelah dia dapat configure balik modem tu, dan dapat buat connection menggunakan iPhone beliau. Maka dengan suka hatinya beliau berkata "Thank you so MUCH for your help" di hujung perbualan Kid dengannya. Automatik menjadi satu Compliment dari customer. 

QA akan check, dengar balik recorded call dan akan bagitau validitynya. Bulan lepas ada laaa Kid dapat dua compliment. Seronok dapat bantu orang settle masalah streamyx. Buat caller streamyx/phoneline, kalau dah solved problem tu, ringan2kan laa ucap terima kasih banyak2 kat CSR di talian. Tak susah kan? Yang drop call terus pun memang ramai.. huhuhuu...

Orait.. Anda lupa WEP key anda?? Configure balik modem anda. sekian pesanan penaja..

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Kancilbiru said...

lepas ni kalau call call center kena cakap camtula ek...hihihi

Tuesday, March 15, 2011 1:33:00 PM  
Blogger KiD said...

KB: kalau boleh, camtu laaa.. (dengan intonasi yang gembira) hehhee.. Mostly yang call contact center ni pun, yang ada masalah je..

Tuesday, March 15, 2011 2:12:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home