This Page

has been moved to new address

Blog Shakiddo Top 1000 Malaysia dalam 5 bulan!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Blog Shakiddo Top 1000 Malaysia dalam 5 bulan!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

14 March, 2011

Blog Shakiddo Top 1000 Malaysia dalam 5 bulan!

Sedar tak sedar dah lima bulan Kid aktifkan diri dalam blog ni. Banyak yang kid belajar dari blogger-blogger sekalian. Terima kasih kepada pengunjung, pembaca setia (walaupun tak berapa ramai.. hehehe), silent readers dan juga kengkawan office / lama yang menjadikan blog ni sebagai bahan bacaan / rujukan di kala waktu lapang.


Jom tengok ranking alexa lagi.. Bermula dari bulan november 2001, ranking alexa berjuta2.. sampai laa ranking terkini..

Alexa: 1,317,317  Malaysia: 5,222 (8/12/10)

Alexa: 204,336  Malaysia: 968  (13/3/2011)
Haaaa.. kan?? Blog Kid ni dah jadi Top 100 di Malaysia. Alhamdulillah, ok laa tu.. tapi takde reward ape2 pun kan.. cuma penaik semangat untuk Kid terus berblogging. Ranking ni kalau kid tengok, ia akan jatuh jugak kekadang kalau kid tak berapa nak update entry. So, sekarang kid cuba untuk update blog hari-hari. Lepas ni, tunggu Alexa bawah 100K lak.. hahahaaa.. boleh ke?? hadooooiii..

Okaylah, nak cari idea lagi untuk entry lepas ni. Korang jangan tak jenguk kat sini.

Labels: , , ,

16 Comments:

Blogger SyUhAdA said...

thniah bro..
mmg terbaik lah~!

Monday, March 14, 2011 7:50:00 AM  
Blogger Dawa said...

mantap2. blog ER masih lg dlm 1,500++ utk ranking Msia. huhu

Monday, March 14, 2011 7:52:00 AM  
Blogger CahayaCintaIlahi said...

owh cmtu ek
camne nak pasang alexa tu
nanti ada effect kat mane2 tak?

Monday, March 14, 2011 7:56:00 AM  
Anonymous Kancilbiru said...

wah tahniah...kalau rajin memang dapat hasilnya...:)

Monday, March 14, 2011 8:13:00 AM  
Blogger Nina said...

tahniah..dahsyat tu...

Monday, March 14, 2011 9:05:00 AM  
Blogger Syukri Kamaruddin said...

owh..ada ea mcmni..xtw pon.. (~_~)

Monday, March 14, 2011 11:12:00 AM  
Blogger KiD said...

syu: anda pun terbaik juga!!

dawa: takpe.. dulu pun kid macam tu.. ada masa lgi.. :)

Monday, March 14, 2011 11:29:00 AM  
Blogger KiD said...

cahayacintailahi: tak pasang pun.. just check kat alexa.com

Kancilbiru: KB pun rajin.. blogger otai lagi tu.. hehehe

Monday, March 14, 2011 11:31:00 AM  
Blogger KiD said...

nina: tq.. tq.. tak laa dasyat sangat... :)

Monday, March 14, 2011 11:33:00 AM  
Blogger KiD said...

syukri: ada..ada.. cuba check ranking blog kat elexa.com

Monday, March 14, 2011 11:33:00 AM  
Blogger esa said...

salam. bro Shakiddo. kalay nak tau ranking peringkat Malaysia, kena register ke dgn alexa. sbb kawan cek, alexa tunjuk world je. ke macam mana. tq.

Monday, March 14, 2011 6:42:00 PM  
Blogger KiD said...

esa: ader je tulis yang Malaysia punya..

Tuesday, March 15, 2011 11:29:00 AM  
Blogger fyna said...

hebat2....
congrats fwen..

Tuesday, March 15, 2011 2:23:00 PM  
Blogger KiD said...

fyna: tq tq.. biasa jer...

Tuesday, March 15, 2011 2:35:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

kalau rajin dan selalu update post hari2 lagi mudah nak naik alexa rank....lepas nei cuba tengok PR lak....

Thursday, March 17, 2011 6:57:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: nak post hari2 tu yang macam2.. hehehe.. idea..idea..

Thursday, March 17, 2011 7:56:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home