This Page

has been moved to new address

Kasih Ayah dan Ibu

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Kasih Ayah dan Ibu

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

06 January, 2011

Kasih Ayah dan Ibu

My ilham dah ada kat Putrajaya..
My sha pulak dah habis pantang 44 hari. Tapi dia sambung lagi untuk 90 hari.. hehehee So, aku kena jaga my ilham ni bagai menatang minyak yang penuh.


Bila nak mandi, kena siapkan besen mandinya.. Air pun tak sejuk sangat, tak panas sangat.


Ni dia my ilham dah siap sedia nak berendam. Menggeliat punya laa macam orang dah besar. hehehee



Masa nak basahkan kepala dan muka, kena jaga-jaga. Takut termasuk hidung ke, telinga ke, mulut ke.. Baby tau menangis je. huwwaaaaaaa...


haaaa.... ni posisi kegemaran my ilham ketika mandi. senyap je laa time ni. Mandi, jangan tak mandi... bucuk2


Macam ni laaa anak daddy dan mummy.. Tak takut mandi. Lepas ni kita mandi kat air terjun yea... heheheee


Dah mandi, kena cepat keringkan badan, keringkan rambut. Kipas dah sah-sah kena tutup awal lagi. Berangin pun, baby rasa sejuk. Perkakas untuk baby memang banyak. Antaranya minyak telon dan vicks. Dan kalau baby lelaki, kena tuam telurnya.. hehehee


 Bila pakai barut. selesa laa sikit my ilham nih....


Dan dipakaikan baju, ngantuk lak my ilham ni.. Apa lagi, kita bedungkan aje laaaa


Haaaaa... kan nyenyak tidur tu. Lena dibuai mimpi indah. Kekadang my ilham tersenyum sengih time tidur. kekadang, mukanya masam macam kena marah


Ni, bila mak ngah nya balik, dok kacau my ilham.. hahahaa.. cian budak bucuk2 kuat kentut nih... ilham nak susu.. hik hik hik


hurrmmm... sejak aku bertukar title kepada "daddy" nih.. aku dapat rasa macam mana kedua orang tua kita jaga kita masa kecik-kecik dulu. Punya laa dibelai dan dimanja. diberikan kasih sayang. didodoi dengan indah syahdu...

Peeps.. sebab malam tadi aku terjaga dan tengok my sha tengah dodoikan my ilham sampai tersengguk2 lepas menyusu entah pukul brapa (kul 2 atau 3 pagi kut). Dan lepas tu aku dodoikan my ilham sampai aku pun tertidor. Macam tu skali beb!!

Secara automatiknya, kita akan berasa kedua orang tua kita perlu dihormati dan dikasihi. Kasih ayah dan ibu tidak ternilai. Hatta jika seluruh lautan di muka bumi ini nak dijadikan dakwat untuk menulis kasih dan pengorbanan ibu masih tidak cukup.


Mum.. Dad.. I LOVE YOU SO MUCH!!!!

Labels: , ,

14 Comments:

Blogger ShaLLeyShaLina said...

alololo cumellllllll

Thursday, January 06, 2011 1:18:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Suka giler tengok gambar ilham yang last tue....layu je mata dia....

Thursday, January 06, 2011 8:16:00 AM  
Blogger kak ina kl (1) said...

tentu kamu berdua merasa bahagia apabila mendapat cahayamata pertama. Jagalah dia sebaiknya dan semuga ilham menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat.

Thursday, January 06, 2011 8:36:00 AM  
Blogger Lazyf said...

:-)

Thursday, January 06, 2011 9:36:00 AM  
Blogger Farid Albariti said...

tahniah, u'll b a great Daddy for a great son insyaAllah..

Thursday, January 06, 2011 9:36:00 AM  
Blogger anakibu said...

ermmm...manjer nyer babby tue.....

Thursday, January 06, 2011 10:22:00 AM  
Blogger Suara Kalbu said...

Huk alohhhhhhhh somelnya Ilham

Thursday, January 06, 2011 12:10:00 PM  
Blogger KiD said...

shalley: tq.. memang comel.. :)

abang man: memang kitorang pun suka gambor tu.. layan mata nak tido.. ekekeke

Thursday, January 06, 2011 6:41:00 PM  
Blogger KiD said...

kak ina: memang bahagia, syukur alhamdulillah... semoga my ilham jadi anak yang soleh dunia dan akhirat..

lazyf: :)

Thursday, January 06, 2011 6:43:00 PM  
Blogger KiD said...

farid: thanks a lot.. great daddy huh... :)

anakibu: anak daddy.. mesti laa manja.. hehehe

Thursday, January 06, 2011 6:46:00 PM  
Blogger KiD said...

suara kalbu: alalaalaaa.. comey kan? :)

Thursday, January 06, 2011 6:47:00 PM  
Anonymous dak os said...

comey baby tu.. memang susah kan nak jaga baby tu. begitu la mak ayah kite dulu jaga kite seme. kan kan.. =)

selamat menjadi bapa yang berjaya! hee

Friday, January 07, 2011 9:04:00 AM  
Blogger KiD said...

dak os.. mekacih banyak2.. sama2 kita ingat kasih ayah dan ibu,,,

Sunday, January 09, 2011 9:59:00 PM  
Blogger ahmad fairos said...

wow cute baby

Sunday, July 31, 2011 12:42:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home