This Page

has been moved to new address

Tuih!! Tuih!! Tuih!! Ku Ludah 3 kali

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tuih!! Tuih!! Tuih!! Ku Ludah 3 kali

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

04 December, 2010

Tuih!! Tuih!! Tuih!! Ku Ludah 3 kali

Hari Jumaat lepas kerja..
Dengan kepenatan.. Kelesuan..
Tambah lagi dengan selsema dan pening kepala..
Tapi kugagahkan jua.. Untuk pulang ke Sungai Besar..
Menjenguk my Sha dan me Ilham..

Lepas maghrib terus ku berdesup ke highway. Ikut Setia Alam- Meru je dari Putrajaya nih. Dengan kepala yang mamai dan pening. Tapi dalam hati, meruntun2 nak sampai. Plan asalnya aku nak balik pagi sabtu je.

Dua jam lebih aku drive. Terlebih lak setengah jam dari biasa. Dah kul 10 malam baru sampai kat kampung. Aku teringat mak aku cakap. Kalau balik malam2, jangan dok jenguk peluk cium anak bini dulu. Selawat, ludah 3 kali ke kiri sebelum masuk rumah.

Tuiihh!! tuihh!! tuihh!!! macam yang biasa aku buat kalau mimpi buruk. Basuh kaki, basuh muka.. burrrrr... leganya bila makan panadol soluble.. terus ku terkolap atas tilam 3 beranak.. hehehe

Pagi2 sabtu, jom mandikan Ilham.. Mak mertua aku yang mandikan. Aku tengok je dulu. Kecik sangat rasanya. Thats my little prince. :)


Lepas mandikan Ilham

Ada lesung pipit laaa.. dua-dua belah tau.! :)


Ilham bucuk bucuk..
 Dah siap dah my Ilham. macam-macam kena taruk. Mula-mula kena tuam. Tuam telurnye ler.. kekeke. tuam tapak kaki, celah kangkang, kat perut sket.. Pastu taruk minyak telon kat ubun2. Taruk baby oil, losyen, ubat pusat...

Waaaa.. banyaknyaaa kan. Secara automatiknya timbul rasa terharu, sebab macam tu jugaklah kedua orangtua kita membela dan membelai kita dari kecik dulu. Menatang minyak yang penuh.. Sekarang dah besar. Dan sekarang giliran aku dan my Sha membesarkan my Ilham ni..

Eh eh..!! selsema aku.. Pening kepala aku.. tiba-tiba lenyap camtu je. Bila aku melihat my Ilham.. Sambil aku dodoikannya.. Dengan kalimah-kalimah dan selawat..
Sampai aku pun tertido.... Zzzzzzzzzz

Labels: , ,

11 Comments:

Blogger Solihin Zubir said...

wahhh.. ada lesung batu.. hehe...
mesti lg comey kalau besar nanti..

Saturday, December 04, 2010 9:30:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

owwhh.... ada petua rupanya... tang selawat tu okey... tapi bile meludah tue... haish...reserve my comment....

Saturday, December 04, 2010 9:52:00 PM  
Blogger tukang merepek said...

de lesung pipit laaaa...
comelnye....
(^_^)

Saturday, December 04, 2010 9:53:00 PM  
Blogger KiD said...

solihin: hope comey luar dan dalam.. :)

Saturday, December 04, 2010 9:57:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: bukan meludah beriya2.. kan macam kalau kita terjaga dari mimpi buruk.. Ada jugak dalam web darussyifa'.. :)

tukang merepek : tq aku pun ada lesung pipit.. hehehe

Saturday, December 04, 2010 10:05:00 PM  
Blogger zazaw said...

HAHA . kalau ade beby dalam umah memang cm tu la abg ...
kt uma sy pun cm tuu
tapi tak puih2 laaaaa

Saturday, December 04, 2010 11:21:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

wahh...comel anak ko bro...'hero' baru dalam family...^^'

Sunday, December 05, 2010 1:39:00 AM  
Anonymous k.mimi said...

tergelak sorang akak baca n3 hang ni. entah camane akak ter....singgah kat sini. belok kiri, belok kanan -kiri - kiri-jumpa blog ni. apepun, be a very good father to ur son. tanamkan keimanan dr kecil, insyaallah akhlaknya terjaga. k.mimi (mamabetty02.blogspot.com)

Sunday, December 05, 2010 8:25:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

xtye pon bapak nye de lesung pipiy ker x..
kikikikiki

Sunday, December 05, 2010 6:29:00 PM  
Blogger KiD said...

zazaw: tu laaaa.. sampai kit sibuk nak siapkannya..

groundnut : tq bro.. hero laa dia.. :)

Sunday, December 05, 2010 9:20:00 PM  
Blogger KiD said...

k.mimi: tq kerana singgah.. dan singgah2 laaa selalu. leh tukar2 citer.. :)

tukang merepek: yea laaa uncle asri oooi... hehhehe

Sunday, December 05, 2010 9:22:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home