This Page

has been moved to new address

Anak Meragam | Apa perlu dibuat??

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Anak Meragam | Apa perlu dibuat??

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

27 December, 2010

Anak Meragam | Apa perlu dibuat??

Hujung minggu.
Sekali lagi aku balik kampung kat Sungai Besar.
Sekali lagi hujung minggu bersama my Sha dan my ilham.
Dah besar dah nampaknya my ilham ni. Dah 4.1kg. Jumaat lepas dah ke klinik. Cucuk kat peha kanan. Adoooiii.. nangis2 jap laaa..

Suhu badan dah naik sikit, pakai fever patch nih
 Pagi ahad, pakai baju merah. mak ngah nyer belikan.. haddoooiii... merah menyala.. hahahaaa

Hensem tak saye? hehehee

Pagi pagi, best laaa lepas mandi.. hehehe

Mengantuk la pulak...

Panas.. Bukak baju laaa jap
Masa ni, dah merengek-rengek dah.. dah bagi susu badan.. bagi susu botol.. semuanya my ilham sapu je.. Perut tak kembung. dah sapu minyak telon. Aku dukung laaa dia ke hulu ke hilir..

Nak naik atas motor atok rupanya.. ekekekee
 
Naik kat bilik atas, senyap laaa jap


Rupanya ilham nak balas komen kat Blog. hahahaaa
 
Senyap aje laaa bila kena pangku

Dah, kat belakang rumah ambik angin.. fuuuhhh.. sepoi sepoi bendang..
Alih alih memasing dah ngantuk.. Aku dodoikan ilham.. dengan aku pun terbabas.. Yang maknye sempat lak ambik gambar.. hahahahaaa


 Gambar dua hari berturut-turut lak tu.. ekekekee

Ni masa hari sabtu krismas lepas.. Ngantuk dowwhh.. (aku lepas shift malam)

Haaaa... macam ni laa bila my ilham meragam. Actually bukan sebab ape sangat pun. Aku yang dewasa ni terasa bahang gak kat rumah tu. maklumlah, rumah tengah bendang. Dalam kul sebelas lebih dah start panas kalau takde awan. Pastu dalam kul dua lebih, dah start mendung. Angin sepoi sepoi kuat laaa.. burrrrrrrr.. beshhhh...


Sekarang, ilham sihat-sihat je. Cuma nak kena pantau jugak berak kencingnya.. Skrang dah start bagi Gripe Water untuk mudahkan hadam dalam perut.

So, bila anak meragam...... :)

Labels: , , ,

16 Comments:

Blogger immukmin said...

hohoh..comye2...sngt..ilham dah bear..hak3!!!

Monday, December 27, 2010 7:25:00 AM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

Hurmmm.... dia merengek skit2 je tue.... normal la kan....

Monday, December 27, 2010 7:26:00 AM  
Blogger zaira said...

kalau anak menangis lain macam sikit check samada dia berak atau kencing. kalau takde apa-apa tapi menangis je terus pi klinik. badan dia something wrong la tuh.

Monday, December 27, 2010 7:56:00 AM  
Blogger Yan said...

bagus.. bape mithali ni layan anak ke hulur ke hilir.. budak2 tak tahan panas.. mmg merengek ajek.. cam anak sulong sya.. bile duk dalam aircond kete.. diam terus hehhee

salam kenal..

jemput ke blog undi anak sya
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
tq yer

Monday, December 27, 2010 8:23:00 AM  
Blogger KiD said...

immukmin: hehehee.. tq

Monday, December 27, 2010 1:22:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: yea laaa kan.. so far dia nangis normal.. heheee

Monday, December 27, 2010 1:23:00 PM  
Blogger KiD said...

zaira: tq for advice.. :)

Monday, December 27, 2010 1:23:00 PM  
Blogger KiD said...

yan: tu laaa kan.. tapi ni panasnya bahang kat dalam rumah.. hope ilham biasakan diri.. :)

Monday, December 27, 2010 1:24:00 PM  
Blogger Digituck said...

anaknya manis dan lucu ,, senang melihatnya :)

Monday, December 27, 2010 2:12:00 PM  
Blogger Abu Luqman said...

budak meragam..kadang kadang dia kembung perut..itu anak saya lah..

Monday, December 27, 2010 3:09:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

nampak baik je si Ilham ni...ehheheeh...^^

Monday, December 27, 2010 3:55:00 PM  
Blogger Cempakamelati said...

Hmmmm....bestnya ada baby.

Monday, December 27, 2010 4:27:00 PM  
Blogger KiD said...

digituck: hehehe manis dan lucu.. penghibur keluarga.. :)

Monday, December 27, 2010 5:31:00 PM  
Blogger KiD said...

abu luqman: mula2 pun pikir tu jugak.. kena tengok perut dan beraknya.. huhuhu

Monday, December 27, 2010 5:32:00 PM  
Blogger KiD said...

groundnut: alhamdulillah... insyaAllah dia baik sampai bila2.. :)

Monday, December 27, 2010 5:32:00 PM  
Blogger KiD said...

cempakamelati: memang best tau!!! :)

Monday, December 27, 2010 5:33:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home