This Page

has been moved to new address

Memang Macam Hampeh!!!

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Memang Macam Hampeh!!!

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

24 December, 2010

Memang Macam Hampeh!!!

23/11/10


Aku baru je balik keje. Jam 11.45malam
Sampai kat kawasan parking.
Terdengar lak bunyi alarm system fire drill untuk bangunan. Tapi Blok sebelah.
Bunyi loceng berdering-dering tak henti-henti.. Ada yang tak kena laa kut kata hatiku, Dengan letih dan penatnya balik dari TTDI, aku naik masuk rumah dulu.


Lepas 20 minit, tak stop lagik. Ini macam tak boleh jadi mem.. Ini mesti kena bedal mem..!! hahahaaa
Takde sorang ke yang call maintenance or tengok masalah tuh. Bunyik macam nih mana leh tido..
Aku terus call pengurus fasiliti. Tak angkat lak.. alamak.. dah tido laaa nih...


Aku terus turun bawah.. capai kertas iklan carrefour yang memang banyak kat postbox, then.. ingat nak hempuk je box fire drill tu... tapi nasib baik aku waras lagi.. hahahahaaaa


Dan inilah hasil kerjaku..!!!!


Naaahhh, aku zoom lagi.. Korang tengok tu smoke detector punya lampu dah menyala-nyala.. Malas nak record video je kasi korang dengar.. hahahaaa


Hampeh tul rasanya. Yang membuatkan aku rasa hampeh, adalah... jiran-jiran lain tak complaint ke? or dah lali dengar bell ring nih.. Boleh pulak senyap tidor.. hadoooyaaaiiiii... Kiranya aku mengisytiharkan aku jadi HERO laaa konon. mesti jiran yang lain sangka technician diorang datang. padahal.. Aku sendal je pakai kertas... Wakakakaakaaa..

Lepas tu, aku call lagi. Ada laa suaranya.. yea laaah dah kul 12 tgh malam, tidor laaa.. Aku cakap masalah sekian2.. so, aku sendal dulu dengan kertas.. kalo bunyik lagi, aku kasi pecah.. hahahaha.. terus dia cakap nak datang jap lagi...

So, semua orang di dua Blok aku dapat tidur dengan nyenyak.. hehehee.. sekaligus terus kasi idea aku buat entri... ekekekeke..

tapi MEMANG MACAM HAMPEH!!!

Labels: , ,

33 Comments:

Blogger aienz nawawi said...

hahahahah
memang macam hampeh

tp ok la tuh da jd hero tuk setempat
wat amal kan bgus pe
huhu

Friday, December 24, 2010 1:06:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

mmg hampeh pon!
tp ko la y hampeh tu..
terserlah sungguh kehampehan mu itu wahai kid...
x sudah2..
hahaha...
jiran2 ko x complain sbb dorg da pakai headphone sblm tido..
xpon da telan ubat tido..
sbb tu x sedar...
so...
ko kena la blaja dr org y berpengalamn cm jiran2 ko tu..
hahahaha

Friday, December 24, 2010 1:24:00 AM  
Blogger kiz said...

hampeh mu itu ampeh kelapa santan...rock

Friday, December 24, 2010 1:38:00 AM  
Blogger ahmad jo said...

tahniah2.. dh jd superhero dh sekrg ko ni... klu dh glaner esok2 bila, jgn lupa aku tau! haha

Friday, December 24, 2010 1:43:00 AM  
Blogger KiD said...

aienz: skali skala jadi hero! heheehe

Friday, December 24, 2010 1:44:00 AM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: weh asri.. aku jadi superhero gak nanti kat TTDi.. hahhahaaa

Friday, December 24, 2010 1:46:00 AM  
Blogger Afiq Bukhari said...

hoho kreatif betul tu :D selamat dorang datang gak..kang xpasal2 pecah benda tu hehe

Friday, December 24, 2010 1:46:00 AM  
Blogger KiD said...

kiz: memang ampeh tahap dewa.. hahahaaa

Friday, December 24, 2010 1:47:00 AM  
Blogger KiD said...

ahmad jo: yea.. yea.. aku akan ingat ko.. tapi kalo ko ada masalah fire alarm drill laaaa.. ekekekeee

Friday, December 24, 2010 1:50:00 AM  
Blogger KiD said...

afiq: nak buat macam mana.. time nak tido.. giler bingit dengar bunyi loceng tak henti2.. hahahaaa.. seb bek tak pecahkan aje.. hahahhaa

Friday, December 24, 2010 1:51:00 AM  
Blogger rms said...

memang hampeh bro kalau bunyi2 mcm ni. terbaik idea bro

Friday, December 24, 2010 1:56:00 AM  
Blogger Izan Ishak said...

bagus3. sekali skala jadi hero utk keamanan sejagat. bising tu bunyinya. bingit2~

Friday, December 24, 2010 2:16:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

ko nk jd hero per kt ttdi nt?

Friday, December 24, 2010 2:55:00 AM  
Blogger chanz said...

haha! brilliant! XD

Friday, December 24, 2010 7:07:00 AM  
Blogger KiD said...

rms: betui tuh... yang penting, tido dengan aman.. hahahaa

Friday, December 24, 2010 8:18:00 AM  
Blogger KiD said...

izan: kalo tak jadi hero.. bila lagi yea tak? kekekeee

Friday, December 24, 2010 8:20:00 AM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: hero fatal laaa.. wakakkaaa

chanz: awesome! hahaaa

Friday, December 24, 2010 8:22:00 AM  
Blogger Kenzo@MrConteng said...

haha..lawak! patutnya cabut je loceng tu... hihi

Friday, December 24, 2010 9:01:00 AM  
Blogger Redzuan Kassim said...

klu ak...
ak cbut bnde tue...
geram!!!!
hahahaha

Friday, December 24, 2010 9:08:00 AM  
Blogger KiD said...

mr conteng: mula2 dah try bukak peti tu tapi berkunci.. lagi skali jadik, kid cabut bell ring tu.. wakakakaaa

Friday, December 24, 2010 9:12:00 AM  
Blogger KiD said...

Redzuan: bagus gak idea tu.. nanti aku cari cara-cara nak cabut bell ring fire drill.. hahahaaaa

Friday, December 24, 2010 9:13:00 AM  
Blogger +akufobia+ said...

(doa tidur.)

Friday, December 24, 2010 11:01:00 AM  
Blogger HaNTwO said...

hahahhaha seb bek tak pecahkan..

Friday, December 24, 2010 11:14:00 AM  
Blogger KiD said...

akufobia: awalnya nak tido... hahahaa

Friday, December 24, 2010 11:23:00 AM  
Blogger KiD said...

hantwo: kalo bunyik gak malam tadi, memang aku pecahkan aje.. wakakakakaaa

Friday, December 24, 2010 11:24:00 AM  
Blogger CiK QiQi said...

baguih punye manusia..very the prihatin.hehhee...yele..kalo kite wt derk.kite pon xleh tdo kn.ehheh

Friday, December 24, 2010 11:42:00 AM  
Blogger Nurul Syuhada said...

itu dia hero kitaaa..!!cayalahhh..sempat lak amek gmbr tu..hehe

Friday, December 24, 2010 11:50:00 AM  
Blogger KiD said...

cik qiqi: dah sah2 laaa kan.. lagi2 lepas penat balik je.. kekekee

Friday, December 24, 2010 11:58:00 AM  
Blogger KiD said...

nurul syuhada: memang dah bajet dah nak amik gambar sebab kompem akan senyapkan bell ring tu.. hahahaa

Friday, December 24, 2010 11:59:00 AM  
Blogger Sephi Sephia said...

haha..
penyelesaian bijak!

Friday, December 24, 2010 3:06:00 PM  
Blogger KiD said...

sephi: memang bijak!!

Friday, December 24, 2010 8:57:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

nie kena masuk kes aduan rakyat......

Saturday, December 25, 2010 9:50:00 AM  
Blogger KiD said...

abg man: seb bek tak teruk lagi.. kalu tak, nak wat aduan dah.. hahahaaa

Saturday, December 25, 2010 11:55:00 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home