This Page

has been moved to new address

Mesin Pos Automatik | PAM

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Mesin Pos Automatik | PAM

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

05 January, 2011

Mesin Pos Automatik | PAM

Korang bayar bil-bil setiap bulan?
Korang beratur kat pejabat pos setiap bulan untuk bayar bil?


Aku tak pegi pejabat pos melainkan untuk pos barang2. Maklumlah bisnes import eksport.. ekekekee
Kalu pegi pejabat pos.. dalam masa rehat.. alamaaaaaakkk.. macam ni laaaa


 Kelmarin, aku, ebad dan asri ke pejabat pos. Nak hantar parcel aku dan nak bayarkan bil elektrik member. Tapi, alamak.. berkurun laaa sampai abis time rehat kalo tunggu. So, pegi makan laaa dulu kat KFC TTDI yang kat Petronas. Mula2 nak makan Subway tapi tak jadi lak. On the way nak masuk aku tengok ebad dan asri gi ke satu bilik. Macam ATM tapi rupanya PAM. hahahahahaaa


Kat mesin ni, kita boleh bayar bil-bil. Scan bil. Masukkan duit kertas. Ambik baki... setel. Tak sampai 3 minit pun!! hahahaaa.. Terima kasih kepada Pos Malaysia untuk Pos Automated Machine (PAM) ni.. so, lepas pegi ATM, boleh laa ke PAM..!!


Tapi aku bayar bil bil bulanan aku yang sebanyak RM200 tu tak sampai 5 minit. Siap boleh baring lagi... haaaaa.. tu laaaa, bayar pakai mayben rimau to u sudah.. hahahaa

Labels: ,

9 Comments:

Blogger iwan_dextrous said...

tp bnd ni lum ad byk lg...


Dextrous cyber life

Wednesday, January 05, 2011 1:38:00 PM  
Blogger Fairus Bin Mamat said...

Kreatif lagi inovatif..

Wednesday, January 05, 2011 1:40:00 PM  
Blogger KiD said...

IWAN: tu laaa... mesin ni kid jumpa kat TTDI

Wednesday, January 05, 2011 3:39:00 PM  
Blogger KiD said...

fairus: memang inovatif.. mesra pengguna.. :)

Wednesday, January 05, 2011 3:41:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

hurmmm.... langkah bijak pos malaysia.... tapi diorang kena kasi inform n promo laa kat awam....

Wednesday, January 05, 2011 6:39:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: yup.. maybe mesin PAM ni tak meluas lagi.. tu yang terkejut jap tengok.. btw, rasa macam mid last year dah kuar PAM nih..

Wednesday, January 05, 2011 7:08:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

i like mesin nie!!tp kt pj nie xde plak aku nmpk!!adooooo...

FZka~

Friday, January 07, 2011 8:57:00 PM  
Blogger Megawarti said...

Thanks bro coz pakai mesen nie..
x sesia aq dan rakan2 menbina mesen ni... :D

Monday, May 09, 2011 7:17:00 PM  
Blogger KiD said...

megawati: waaaahhh.. mesti genius kan u ni?? :)

Monday, May 09, 2011 8:36:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home