This Page

has been moved to new address

Tips SEO dan Hot Keyword dari Blogger PR4

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips SEO dan Hot Keyword dari Blogger PR4

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

10 August, 2011

Tips SEO dan Hot Keyword dari Blogger PR4

Okay, kali ni kid kembali dengan tips. Setelah pelbagai tips dari trafik, earning nuffnang dan churpchurp, Kid akan cuba berikan dan kongsikan tips mengenai SEO pulak. Apa itu SEO?

Dari Wikipedia:

Search engine optimization (SEO) is the process of improving the visibility of a website or a web page in search engines via the "natural" or un-paid ("organic" or "algorithmic") search results. In general, the earlier (or higher on the page), and more frequently a site appears in the search results list, the more visitors it will receive from the search engine's users. SEO may target different kinds of search, including image search, local search, video search, academic search,[1] news search and industry-specific vertical search engines.

Diterjemahkan:

Pengoptimuman enjin carian (SEO) adalah proses meningkatkan penglihatan laman web atau halaman web dalam enjin carian melalui "semula jadi" atau tidak berbayar ("organik" atau "algoritma") hasil carian. Secara umum, lebih awal (atau lebih tinggi pada halaman), dan lebih kerap tapak muncul dalam senarai keputusan carian, lebih banyak pelawat akan menerima dari pengguna enjin carian. SEO boleh mensasarkan pelbagai jenis carian, termasuk carian imej, carian tempatan, video search, search akademik, [1] berita carian dan enjin carian khusus industri menegak.


Haaaa.. ada saper tak faham lagi? kena rajin laaa google dan kaji lagi yea. Actually, senang aje.. Cuba terbalikkan situasi. Anda sebagai pembaca dan pengguna internet. Katakan, anda nak cari sesuatu. contohnya BAJU RAYA.

1) Anda bukak google.com.my
2) Taip BAJU RAYA
3) Anda lihat ada tak web ShaKiddo di situ? klik untuk confirm web tu


Nampak tak? Nampak tak? Kid gunakan tajuk TEST BAJU RAYA!! Selama tiga minggu kid dapat trafik dari hot keyword ini hari-hari. Sekarang dah jatuh ketiga rasanya.


Okay, anda cuba pulak satu lagi. Bukak google.com.my
taip "CARA NAK CURI LINE INTERNET" dan korang tengok laa saper punya web yang paling atas. Aku dapat trafik ni dari bulan empat. Walaupun tak banyak, jadi laa ia sumbangkan trafik hari-hari walaupun kita tidak buat entry. Inilah yang dikatakan penangan SEO!


Seterusnya, penggunaan BOLD dalam entry post. Anda bold kan lah perkataan-perkataan yang anda anggap boleh menjadi hot keyword. Contohnya cara nak curi line internet. anda bold kan di tiga tempat. Perenggan pertama, di tengah2 dan perenggan akhir. Terima kasih kepada FOOD BLOGGER 2011 yang memberikan tips ini di awal pembabitan kid di arena Blogging.

Orait geng, kalau korang suka dengan tips ni, jangan segan segan-segan Share FB, Retweet dan yang penting sekali KLIK BUTTON  tapi bukan kat sini, kat button di bawaaaahhh skali setiap habisnya entry post di blog nih.

Terima kasih semua!!

Labels: , ,

Links to this post:

Create a Link

<< Home