This Page

has been moved to new address

Selsema Tapi Semangat Bekerja

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Selsema Tapi Semangat Bekerja

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

28 January, 2011

Selsema Tapi Semangat Bekerja

Hari ni aku bangun pagi-pagi. Agak selsema pukul 4.30pagi.
Mandi laa jugak air sejuk pagi-pagi... buurrrrr..


Pukul 5 pagi macam biasa aku start enjin terus menuju ke TTDI. Malas nak MC. Malas nak ambik cuti lagi. Aku masih larat lagi. Aku masih ada tenaga lagi.


Bila dah start keje pukul 6.30 pagi, aku bersin kerap kerap. Kejap-kejap bersin. hidung ni memang gatal sebab ada resdung. Makan solubel memang tak harapan aje laa time ni. Aku "kena" dengan ubat Clarinase aje, yang lain, ada ubat selsema yang mengantuk tapi takkan nak makan time keje nanti entah jawab ape merepek kat customer.

Pukul 8.30 aku breakfast jap. Memang lapar laaa time pagi-pagi. Lepas tu aku naik balik, kat meja aku ada MASK. topeng untuk penapis hidung dan mulut. Aku tanya sapa bagi, haram sorang pun tak mengaku. Bukannya apa, nak ucap terima kasih je. hahhahaaa


So, aku sambung laa kerja macam ni....


Aku teruskan keje. Mula-mula aku taknak pakai sebab takut tak clear customer dengar. Tapi, bila test call dengan member.. peergghhh... clear suara!! Memang terbaikkk laaaa console headset nih..


So, rajin-rajin laa keje yea.. yeeeehaaaa!!!!!!

Labels: , ,

8 Comments:

Anonymous hazman aka species1980 said...

kira ok la kan... DUA hari keje DUA hari offday kan....

Friday, January 28, 2011 8:21:00 PM  
Blogger KiD said...

ha'aah abg man: lepas tu, koje 4 hari.. cuti sehari.. hahahaa

Friday, January 28, 2011 9:02:00 PM  
Blogger FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh, tu diaaa,
siap pkai topeng lagi, hehe
mmg smgt! xD

Friday, January 28, 2011 9:06:00 PM  
Blogger KiD said...

fariehan: haaaaa... taknak MC setahun.. HEHEHE

Friday, January 28, 2011 10:02:00 PM  
Blogger RuSh D said...

semoga cepat sembuh;)

Friday, January 28, 2011 10:54:00 PM  
Blogger KiD said...

rush d: mekacih.. mekacih... :)

Friday, January 28, 2011 11:13:00 PM  
Blogger grOundnUt said...

heheheh...kOje tetap kOje...samo lah ngan kito...sakit pon datang kOje..ekekeke..^^'

Monday, January 31, 2011 6:48:00 PM  
Blogger KiD said...

hehehee.. sama2 koje laa yea kacang tanah

Monday, January 31, 2011 11:42:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home