This Page

has been moved to new address

Tips Tidak Sesat di Shopping Complex

Sorry for inconvenience...

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
ShaKiddo: Tips Tidak Sesat di Shopping Complex

ShaKiddo

WORK - HOME SWEET HOME - TRAVEL - FOODS - MOVIE - MAFIA WARS - HOBBIES -COLLECTIONS - FAMILY - BUDDIES - SUNGAI BESAR - KAJANG - PUTRAJAYA - K.L

20 December, 2010

Tips Tidak Sesat di Shopping Complex

Anda selalu pergi shopping?
Anda selalu ke shopping complex?
Anda selalu sesat di shopping complex yang BESAR?


Haaaaaa.. itu lah salah satu sebab kaum Adam tak berapa suka sangat nak pegi Shopping Complex yang sesak2. yang ramai2. yang penuh dengan orang. Kesinambungan dari aku pegi tengok movie TRON kat TGV Sunway Pyramid, aku memang dah ready untuk tidak sesat.. wakakakakaaa


Sebab dah berapa tahun ntah aku tak datang Sunway Pyramid nih.. Sampai ada New Wing pun aku tak tahu... hahahahaaa
Zaman berjongket dah berlalu.. hehehee

Okay.. yang pertama; aku snap gambar tiang tempat kete aku parking. Senang nak tengok. Level B1, T7, Kaler biru. Ader sesetengah shopping complex letak label gambar binatang atau objek.


Sambil jalan-jalan jumpa laaa ice skating.. lama dowh benda nih... 12 tahun lepas ada dah kot.. huhuhu


 Dan, cara aku last call untuk menyelamatkan diri.. adalah dengan tulis ape yang ada di kiri atau kanan. Dari tempat parking kita sampai laaa ke tempat yang nak dituju. Yang ni, aku dari Starbucks LG new wing sampai laaa nak ke TGV Sunway Pyramid. hehehee

Saper boleh translate??
Haaaaaa.. tu dua tips, yang aku selalu amalkan.. hehehe.. kalo lupa atau tergesa2.. memang carik nahas laaa. Aku pernah terkena kat Midvalley, One Utama dan mana ntah lagi aku tak ingat.. mencarut2.. hahahaa..

Kalau tak jumpa kete parking kat mana gak, cargas gi tanya Security aje laaaah.. :)

Korang macam mana??

Labels: , ,

18 Comments:

Blogger Magrib said...

saya jarang sesat.. tpi, cara nie mmg boleh guna.. cool juga..

anyway.. blog anda menarik buat saya tertarik... follow anda..

cara cepat tingkatkan taffic anda

Monday, December 20, 2010 2:19:00 PM  
Blogger a n a s t a s y e a said...

Anastasyea pun pernah sesat kat parking kereta .. gara2 nak cepat. =)

p/s: Terima kasih kerana follow blog anastasyea dan tinggalkan link blog anda dekat entry Saya Nak Follow Blog Anda .. Sila Tinggalkan URL Blog Di sini!. Kat sini nak bagi tahu .. anastasyea pun dah follow blog ini juga. =)

Monday, December 20, 2010 2:31:00 PM  
Blogger fadhdeela said...

hahaha..sama la ngan kita!! kita selalu sesat kat OU..menci giler nak g OU blk msti xjumpe kete!! kalo tgk mid nite lg la..huhu idea yg bernasss sgt2!! tq2

Monday, December 20, 2010 2:31:00 PM  
Blogger Papa Mifz said...

siap buat note lg...bagus2....kalo sesat jugak xtau la..hehe

Monday, December 20, 2010 2:41:00 PM  
Anonymous kyna said...

saya slalu sesat.. tpi, cara nie mmg boleh guna.. cool juga..

anyway.. blog anda menarik buat saya tertarik... follow anda..

Monday, December 20, 2010 4:06:00 PM  
Anonymous hazman aka species1980 said...

sumer dari pengalaman kan.... Kalau pegi shopping complex besar ramai orang masalah cenggini....

Monday, December 20, 2010 7:33:00 PM  
Blogger KiD said...

magrib: cool.. follow laa tips

Monday, December 20, 2010 7:38:00 PM  
Blogger KiD said...

anatasyea: mmg pun.. kalo urgent nyer hal.. lagi laa teruk

Monday, December 20, 2010 7:39:00 PM  
Blogger KiD said...

faddheela: kalao tgk muvie midnite, kete lak tak jumpa... tunggu subuh je laaa ek.. hehehee

Monday, December 20, 2010 7:40:00 PM  
Blogger KiD said...

papa mifz: kalo sesat gak.. ermmmm... jerit laaa kuat2 hahahaa

Monday, December 20, 2010 7:41:00 PM  
Blogger KiD said...

kyna: jangan lupa amalkan tips nih.. :)

Monday, December 20, 2010 7:42:00 PM  
Blogger KiD said...

abg man: memang dah.. kalo shopping comlex kecik2 takpe lagi.. :)

Monday, December 20, 2010 7:43:00 PM  
Blogger kema said...

waa siap catat lagik...
salu sesat kat midvalley..sume nmpk sama jer,dak la tpt besar gaban pnat kaki menapak..sob3~

Monday, December 20, 2010 10:02:00 PM  
Blogger KiD said...

kema: tu memang option laaa.. sebab kalo kita tgk muvie happy2 pastu blur lak karang sbb tak dapat jumpa parking... hheehehee

Tuesday, December 21, 2010 12:28:00 AM  
Blogger tukang merepek said...

ko tu manjang jer sesat kid oi..
hahahaha

Tuesday, December 21, 2010 1:06:00 AM  
Blogger KiD said...

tukang merepek: yea laaa.. GPS takde.. hahhaaa

Tuesday, December 21, 2010 1:08:00 AM  
Anonymous slimdiet2 said...

tips pertama tu pernah buat. tips kedua lom pernah lagi

Monday, May 30, 2011 12:03:00 PM  
Blogger KiD said...

slimdiet: boleh amalkan kedua2nya skali.. hehehe

Monday, May 30, 2011 11:04:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home